Overnachten in een landelijke omgeving vlakbij de zaanse schans

Midden in de natuur, dichtbij historische steden en bijzondere plekken

Kiest u voor een verblijf bij Bed and Breakfast Welcome, dan heeft u een ideale uitvalsbasis gekozen voor vele uitstapjes. Waarbij u kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden van actief bezig zijn, cultuur snuiven tot rust en ontspanning zoeken. Dit kunt u doen in het uitgestrekte Wormer- en Jisperveld, maar ook op het prachtige Noordzee strand.

Bed and Breakfast Welcome ligt vlakbij de Zaanse Schans, een echte toeristische trekpleister. Vanuit Jisp kunt u ook heel gemakkelijk grote steden als Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Hoorn bezoeken.  Deze historische steden met mooie architectuur en diverse museums zijn stuk voor stuk de moeite waard.

Noordzee_kust_duinen_beach_vakantie
Marken_dorp_authentiek_bed_guesthouse
Zaanseschans_holland_vakantie_tourist
Molen_zaans_overnachten_recreatie

De Zaanse Schans

Bed en breakfast Welcome ligt op 8 km afstand van de Zaanse Schans.
Een uniek stukje Hollandse geschiedenis aan de Zaan met molens, oude ambachten en musea.

De Zaanse Schans staat vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen waarin de 18e en 19e eeuw herleven. De klompenmakerij, de kaasmakerij en de diverse molens zijn zeker een bezoekje waard.

U kunt de Zaanse Schans vanuit de bed en breakfast makkelijk bereiken op de fiets. U fietst dan door een mooi stukje Zaanstreek.

Lees meer op de site van de Zaanse Schans

Het Wormer- en Jisperveld

Diverse kano- fiets- en wandelroutes starten vlakbij ons Guesthouse welke gelegen is midden in het Wormer- en Jisperveld. Ook is het gebied uitermate geschikt om te vissen of vogels te spotten.

Het Wormer- en Jisperveld staat bekend om zijn enorme diversiteit aan vogelsoorten en bestaat uit allemaal kleine eilandjes, sloten en rietkragen.

De bed en breakfast is via twee sluizen per boot bereikbaar vanaf de Zaan en het Noord-Hollands kanaal. Er is een aanlegsteiger voor uw boot bij de B&B.

Bezoekerscentum de Poelboerderij in Wormer fungeert als het visitekaartje voor het Wormer- en Jisperveld. Daar worden onder meer vaarexcursies, natuureducatie en exposities georganiseerd. De Poelboerderij is zeker een bezoekje waard. De vaarexcursies zijn een echte aanrader, reserveren is wel noodzakelijk

Lees meer op de site van Bezoekerscentrum de Poelboerderij. 

Marken_dorp_authentiek_bed_guesthouse
Marken_express_paard_vuurtoren

Volendam

Op 15 km van de bed en breakfast ligt Volendam, bekend als vissersdorp aan het Markermeer, waar je op de foto kunt in Volendammer klederdracht, heerlijk vis kunt eten in de diverse restaurantjes en lekker kunt wandelen over de Dijk. Het Doolhof, de kleine huisjes achter de haven, die dicht tegen elkaar aan zijn gebouwd, ademen de authentieke sfeer van vroeger. Hier kunt u heerlijk rond kijken. Ook het Volendams museum is een bezoekje waard. Met de Marken express kunt u een boottocht maken naar het voormalige eiland Marken.

Edam

Naast Volendam ligt Edam, een aantrekkelijke stad met veel historische gevels en monumenten. Edam heeft de status van beschermd stadsgezicht. Edam is beroemd om zijn kaas die wereldwijd verhandeld wordt. De kazen liggen in speciale pakhuizen te rijpen.
In de zomer worden kaasmarkten georganiseerd voor bezoekers

Lees meer over Edam en Volendam

Marken

Marken is een idyllisch schiereiland. Het dorp heeft een authentiek karakter met kleine houten huizen en de bewoners houden hun tradities in ere. Een bezoek aan de Klompenmakerij is zeer de moeite waard, evenals een bezoek aan het Marker Museum, met een tentoonstelling over de klederdracht. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het ‘Paard van Marken’. Deze vuurtoren uit 1839 werkt nog steeds. Het is een echte schoonheid; de witte toren met de rode kap is een geliefd foto-object.

Lees meer over Marken

Authentieke dorpen

Het pittoreske dorp Jisp heeft een wegsloot en een raadhuisje uit 1650. 
De Hervormde Kerk is gebouwd in 1822 op de plaats van de eerdere kerk. Het koorhek en de preekstoel dateren van die kerk uit de 17e eeuw. 

In de Zaanstreek vind u vele authentieke dorpen, bekend om de vele houten huizen, die doorgaans in het typerend groen en wit geschilderd zijn. De dorpen in de Zaanstreek zijn allemaal gelegen langs de Zaan (een historische waterloop van 13,5 km lang). Aanraders zijn de dorpen Zaandijk, West-Zaan, Haaldersbroek, ’t Kalf en Krommenie(dijk).

Ook droogmakerijen als de Beemster, Schermer, Purmer en Starnmeer met de historische dorpen Graft-De Rijp, Noordeinde, Grootschermer, Schermerhorn en Driehuizen zijn een bezoek per fiets of met de auto zeker waard.

 

 

Molen_zaanseschans_laag_holland
RIJKSMUSEUM_vakantie_overnachting amsterdam sightseeing

Amsterdam

Op 20 km van onze bed en breakfast ligt Amsterdam.

De grachtengordel van Amsterdam is het best te beleven met een rondvaartboot. U vaart langs de meest mooie historische panden uit de ‘Gouden Eeuw’ en komt onder vele bruggen door.
Ook het Anne Frank Huis staat in Amsterdam. In dit huis heeft Anne Frank ondergedoken gezeten tijdens de tweede wereldoorlog. Hier schreef zij haar wereldberoemde dagboek.
Andere bezienswaardigheden zijn: Het Rijksmusem, Het Rembrandthuis, Het Koninklijk Paleis op de Dam, Het Vondelpark, Artis en de Amsterdamse wallen.

Tijdens een bezoek aan Amsterdam hoeft u zich niet te vervelen en
s’ avonds zoekt u weer de rust op in onze Bed and Breakfast.

Meer informatie over Amsterdam

 

 

 

!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->